

ព្រះពសាសក្រកម្ពុជា

ឋាតិ សាសនា ព្រះមសាត្យត្រ

ក្រសុខចម្បងមី និខ ទីចីគ្រស់ឈ្យៈ

ព៩នានីគ្នំពេញ, ផ្ទៃនីនាញ,ខែ.សិវិវិវិត្តថា ២០.១2c

11119: 20 PE FILETS

សេចគ្គីសម្រេច ស៊ីពី

អាមេច្តើងដលៈអនុអាធេធូលខុសត្រូចទ្រ និ១ដលៈអនុអាស្រេចទ្រាន និ១រៀមចំឯអ សាមេខ្តែម ដើម្បីស្នើសុំមញ្ចូលខាចុី៩១ខែ១៩១ថ្មី អុខមញ្ជីមេនិងអណ្តទម្បធម៌អរុមីនៃ ទទុស្យខាតិ

រន្តមន្ត្រី គ្រសួទឧទ្យធន៍ និទទិទិគ្រសិល្បៈ

- បានឃើញរដ្ឋធម្មនុញ្ញនៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា
- បានឃើញព្រះរាជក្រឹត្យលេខ នសារកតា០៩១៣/៩០៣ ចុះថ្ងៃទី៤៤ ខែកញ្ញា ឆ្នាំ៤០១៣ ស្ដីពី ការតែង តាំងរាជរដ្ឋាភិបាលនៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា
- បានឃើញព្រះរាជក្រុមលេខ នសារកមា០១៩៦០៦ ចុះថ្ងៃទី៦៤ ខែមករា ឆ្នាំ១៩៩៦ ដែល ប្រកាសឲ្យប្រើ ច្បាប់ស្ដីពីការបង្កើតក្រសួងវប្បធម៌ និងវិចិត្រសិល្បៈ
- បានឃើញអនុក្រឹត្យលេខ ៤៤ អនក្រ.បក ចុះថ្ងៃទី១៩ ខែមីនា ឆ្នាំ៤០០៧ ស្តីពីការរៀបចំ និង ការប្រព្រឹត្ត ទៅរបស់ក្រសួងវប្បធម៌ និងវិចិត្រសិល្បៈ
- យោងតាមការចាំបាច់របស់ក្រសួងវប្បធម៌ និងវិចិត្រសិល្បៈ

សម្រេច

ទ្រទាវ ១.

បង្កើតគណៈកម្មការទទួលខុសត្រូវរួមដើម្បីត្រួតពិនិត្យលើឯកសារស្នើសុំបញ្ចូលចាប៉ីដង់វែងក្នុង បញ្ជីបេតិកកណ្ឌវប្បជម៌អរូបី នៃមនុស្សជាតិ ដែលមានសមាសភាព ដូចខាងក្រោម៖

១. ឯកឧត្តម សំរាំង កំសាន្ត រដ្ឋលេខាធិការ ប្រធាន
৮. ឯកឧត្តម អ៊ុន ទីម អនុរដ្ឋលេខាធិការ អនុប្រធាន

ញ, ឯកឧត្តម ហាប់ ទូច អគ្គនាយកបច្ចេកទេសវប្បធម៌ សមាជិកអចិវិន្ត្រយ៍

៤. ឯកឧត្តម ឡង ប៉ុណ្ណាស៊ីវវត្ថ អគ្គនាយករដ្ឋបាល និងហិរញ្ញវត្ថុ សមាជិក

៥. ឯកឧត្តម បុង សុវត្ថិ សាកលវិទ្យាធិការ សមាជិក

b. ឯកឧត្តម ប្រាក់ សុណ្ណាវ៉ា	អគ្គនាយករបតិកកណ្ឌ	សមាជិក	
៧. ឯកឧត្តម សំអាង៍ សំ	<i>ទីប្រឹក្សាអមក្រសួង</i>	សមាជិក	
៨. លោក គង់ វីរៈ	ប្រធាននាយកដ្ឋានសារមន្ទីរ	សមាជិក	
៩. លោក ស៊ីយ៉ុន សុភាវិទ្ធិ	ជំនួយការអគ្គនាយករដ្ឋបាលនិងហិរញ្ជវត្ថុ	សមាជិក	
គណៈកម្មការនេះមានការកិច្ចដូចតទៅ៖			

- ពិនិត្យលើឯកសារ និងអត្ថបទសិក្សាស្រាវជ្រាវដែលបានចង់ក្រង់ដោយក្រុមស្រាវជ្រាវ
- កែសម្រូលទ្ធឹមសារ និងរៀបចំទៅតាមទម្រង់ស្តង់ដាដែលកំណត់ដោយយូណេស្កូ
- ប្រជុំសម្រេចលើអត្ថន័យ និងទ្វឹមសារផ្សេងៗមុនពេលបញ្ជូនឯកសារទៅយូណេស្កូ

(ಚಿಕ್ಕಾಕ ಬ

បង្កើតក្រុមការងារស្រាវជ្រាវ និងរៀបចំឯកសារបន្ថែមដើម្បីស្នើសុំបញ្ចូល **ចាប៉ីដងវែង** ក្នុងបញ្ចី បេតិកកណ្ឌវប្បធម៌អរូបី នៃមនុស្សជាតិ ដែលមានសមាសភាព ដូចខាងក្រោម៖

o. ឯកឧត្តម ហាប់ ទូច	អគ្គនាយកបច្ចេកទេសវប្បធម៌	ប្រធាន
៤. ឯកឧត្តម សំអាជ សំ	ទីប្រឹក្សាអមក្រសួជ	អនុប្រធាន
៣. ឯកឧត្តម ព្រឿង ឈាង	ទីប្រឹក្សាអមក្រសួជ	សមាជិក
៤. ឯកឧត្តម ហ៊ុន សាវិន	ទីប្រឹក្សាអមក្រសួង៍	សមាជិក
៥. លោក យន់ ទៀន	អគ្គនាយករជ័បច្ចេកទេសវប្បធម៌	សមាជិក
b.លោក ផេន៍ ស៊ីថា	សាកលវិទ្យាធិការវង៍	សមាជិក
៧ លោក ឯកហ៊ុន៤ា	អគ្គនាយករដ៍បច្ចេកទេសវប្បធម៌	សមាជិក
៨. លោកស្រី ហ៊ុល ភឿនណារី	អគ្គនាយករជ័បច្ចេកទេសវប្បធម៌	សមាជិក
៩ លោក នៃ ឡៃជួ	អគ្គនាយករជ៍រដ្ឋបាល និងហិរញ្ញវត្ថុ	សមាជិក
១០. លោក ម៉ៅ កេង៍	ប្រជាននាយកដ្ឋាន	សមាជិក
๑๑. លោក ប៉ុក សាវ៉ាន់	ទីប្រឹក្សាអមក្រសួង៍	សមាជិក
១៤. លោក ជួន សំអាត	ទីប្រឹក្សាអមក្រសួង	សមាជិក
๑๓. លោកស្រី សៀង វៀង	នាយកសាលាវិចិត្រសិល្បៈ	សមាជិក
១៤. លោកស្រី ហ៊ុន ប៉ែន	អនុប្រធាននាយកដ្ឋាន	សមាជិក
១៥. លោក តន់ សុវណ្ណឧត្តម	មន្ត្រី	សមាជិក
១៦. លោក ព្រាប ចាន់ម៉ារា	មន្ត្រី	សមាជិក
១៧. ប្រធានមន្ទីរវប្បធម៌ និងវិចិត្រ រាជធា		សមាជិក

គណៈកម្មការនេះមានការកិច្ចដូចតទៅ៖

- សម្របសម្រួល និងធ្វើកិច្ចសហប្រតិបត្តិការជាមួយស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធ អង្គការ សមាគមន៍ ជាដៃគូ
- ចាត់ចែងចុះសិក្សាស្រាវជ្រាវប្រមូលទិន្នន័យបន្ថែម និងរៀបចំចង់ក្រងឯកសារ
- រៀបចំគម្រោងផែនការ និងថវិកា ដើម្បីកំណត់កម្មវិធីចុះស្រាវជ្រាវជាមួយអ្នកជំនាញពាក់ព័ន្ធក្នុង ការបំពេញលក្ខខ័ណ្ឌតាមការតម្រូវរបស់គណៈកម្មការត្រួតពិនិត្យឯកសារនៃអង្គការយូណេស្ក។
- គណៈកម្មការនេះអាចសិទ្ធិប្រើប្រាស់មន្ត្រីក្រោមឱវាទដើម្បីចុះស្រាវជ្រាវប្រមូលទិន្នន័យ និជ៌ អាច អញ្ជើញមន្ត្រីជំនាញពាក់ព័ន្ធឲ្យចូលរួមប្រជុំ ពិគ្រោះយោបល់តាមការចាំបាច់។
- រាល់ឯកសារ និង៍ខ្ទឹមសារនៃអត្ថបទដែល០ង៍ក្រង់ឡើងដោយក្រុមការងារស្រាវជ្រាវ និងរៀបចំ ឯកសារបន្ថែមត្រូវឲ្នង៍យោបល់សម្រេចពីគណៈកម្មការទទួលខុសត្រូវរួម។

រួមអាវ ៣.

នាយកខុទ្ទកាល័យ អធិការនៃអធិការដ្ឋាន ប្រធាននាយកដ្ឋានសវនកម្មផ្ទៃក្នុង អគ្គនាយករដ្ឋបាល និងហិរញ្ញវត្ថុ អគ្គនាយកបច្ចេកទេសវប្បធម៌ អគ្គនាយកលេតិកកណ្ឌ សាកលវិទ្យាធិការនៃសាកល វិទ្យាល័យកូមិន្ទវិចិត្រសិល្បៈ ប្រធានអង្គភាពពាក់ព័ន្ធទាំងអស់ និងសាមីខ្លួនមានការកិច្ច អនុវត្ត សេចក្តីសម្រេចនេះចាប់ពីថ្ងៃចុះហត្ថលេខានេះតទៅ។

<u> ಪ್ರಕಾರ್ಥ</u>

- សាមីខ្លួន 🖫 ដើម្បីមុខការ 🖫

- ឯកសារ- កាលប្បវត្តិ

